HVA ER SPESIELT MED EVENTYRSKOGEN BARNEHAGE?

Det har vært stille fra oss på hjemmesiden vår de siste månedene. Det beklager vi, men vi kommer sterkere tilbake.

Barnehagehverdagen er dynamisk og ting skjer hele tiden, vi lar oss rive med og lar barna ta føringen videre inn i høsten. 

På siste personalmøte hadde vi en god samtale i personalgruppa. Vi snakket om hva vi vektlegger i hverdagen, hva som kjennetegner oss som personalgruppe og barnehage, og hva vi jobber for hver eneste dag. Her skal dere få en innsikt i hva vi tenker er spesielt med Eventyrskogen barnehage:

 

 

Vi har et stabilt personale, ulike i aldre, væremåte og erfaring. Alle liker og ønsker å jobbe i barnehagen, og vi trives godt i jobben vår.

 

Alle som jobber i barnehagen vil det beste for barna.

 

Vi er en liten barnehage, det er små forhold, små grupper, færre å forholde seg til, noe som gjør at vi kommer tettere på hverandre.

 

Aktive voksne i lek, voksne som er med barna, danser, leker, sitter og ligger på gulvet, sier ja når barna spør og inviterer - tilstedeværende.

 

Lite vikarbruk, vi er fleksible og hjelper hverandre på huset når det trengs.

 

Ettersom vi ikke har like mange lekeapparater som mange andre barnehagen, må vi være kreative og bruke fantasien i leken.

 

Opptatt av naturen og bruk av naturmaterialer. Fokus på at barna skal ha gode ute- og naturopplevelser.
Voksne som er kledd for å være ute.

 

Rikt utemiljø, mye ulendt terreng, skog og natur i umiddelbar nærhet. Vi jobber alltid for å gi barna førstehåndserfaringer med småkryp og alt som naturen byr på.

 

Vi tar barna med i de hverdagslige gjøremålene. Barna får være med å hjelpe oss voksne, og de eldre barna hjelper de yngre.

 

Vi er mye ute, og spiser store deler av våre måltider utendørs.

 

Vi jobber prosjektbasert, samtidig har vi ulike temaer og eventyr i ulike perioder som får stort fokus, f.eks. beredskap. Eventyr, sang, musikk og kreative aktiviteter er en stor del av hverdagen vår. Barna er med i skaperprosessene, og vi liker å ta med oss aktivitetene våre ut.

 

Barna opplever medbestemmelse og medvirkning i hverdagen. Vi tar barna på alvor.

 

Kjenn!

Kjenn på høsten, den er kommet nå til oss. 
Regnet spruter ned, og gjør små bekker til en foss.
Lufta biter hardt, og sniker seg inn i nakke og ører.
Hvem er det som lusker på skogsstien der,
er det ugla eller elgen vi hører?
Vi kan legge oss, og våkne, til gnistrende måneskinn,
og en tur i den friske lufta gir oss kalde, røde kinn.
Oransje, rødt og gult lyser opp langs vei og sti,
og sier klart i fra om at sommeren er forbi. 
Kald, våt og grå, men akk så frisk og rå.

Kjenn!
Og nyt denne høsten - for den er her og nå. 

SVR. 

MAT OG MÅLTID - MENY  
Her ser dere menyen vi følger for tiden. Vi serverer de sammene rettene hver uke, og vi ser stor verdi i å la barna få servert de samme rettene flere ganger. Det er ikke en selvfølge at alle liker det samme, eller alt man serverer, men vi vet at alle liker noe. Både barn og voksne kan trenge å smake på en ingrediens eller matrett flere ganger for å avgjøre om de liker den, og vi ser at etter noen uker liker barna så og si alt på menyen. 

Måltidene er viktige for oss, og vi liker å ta oss god tid sammen med barna. Vi dekker opp, synger for maten, passer på at alle sitter godt, blir sett og får den hjelpen de trenger underveis. Mat- og måltidsaktiviteter er en unik læringsarena for barna, for eksempel når de får være med å lage, tilberede og servere maten. Det er en sosial arena der man får tid og mulighet til gode samtaler, deltakelse og fellesskapsfølelse. De lærer seg og får en forståelse for kroppens behov for mat og drikke, i tillegg til kunnskap om gode vaner, holdninger, kost og hygiene. 

FØRSTEHJELPSKURS MED RØDE KORS 
26. februar gjennomgikk personalet det årlige førstehjelpskurset. Det var dyktige Maahr Ludvig Eikeland fra Røde Kors som holdt kurset for oss. Temaer for kvelden var blant annet livreddende førstehjelp, varsling, pasientundersøkelse, hvordan man kan skaffe frie luftveier, skader, brannskader, forgiftninger, og indre og ytre blødninger. Det er alltid godt med en oppfriskning av førstehjelpskunnskap - økt kunnskap gir økt trygghet for barn og voksne. 

Personalet fikk øvd masse på hjerte-lungeredning (HLR), både alene og i par. Vi byttet på å utføre HLR på spedbarn, barne- og voksendukker. 

For mer informasjon om hvordan vi jobber i barnehagen, last ned vår årsplan nederst på siden!