FØRSTEHJELPSKURS MED RØDE KORS 
Mandag 27. februar gjennomgikk personalet det årlige førstehjelpskurset. Det var dyktige Maahr Ludvig Eikeland fra Røde Kors som holdt kurset for oss. Temaer for kvelden var blant annet livreddende førstehjelp, varsling, pasientundersøkelse, hvordan man kan skaffe frie luftveier, skader, brannskader, forgiftninger, og indre og ytre blødninger. Det er alltid godt med en oppfriskning av førstehjelpskunnskap - økt kunnskap gir økt trygghet for barn og voksne. 

Personalet fikk øvd masse på hjerte-lungeredning (HLR), både alene og i par. Vi byttet på å utføre HLR på spedbarn, barne- og voksendukker. 

O`DEILIGE UTELIV
Vi gleder oss over at våren er på vei, at det er lettere å komme seg ut i skog og mark, og at vi kan brenne bål og lage mat ute. Det er ingen tvil om at all mat smaker best ute, og helst sammen med andre. Vi setter pris på måltider sammen, i små grupper,  eller hele barnehagen sammen. Ute kan vi sitte i hytta på skogsområdet, på benkene under halvtaket eller i sola, eller så finner vi oss fine spiseplasser på tur. 

KARNEVAL- OG FASTELAVNSFEIRING
Torsdag 16. februar hadde vi karneval- og fastelavnsfeiring i Eventyrskogen. En dag hvor målet var å kose oss og ha det gøy sammen. Og det klarte vi! Trollungene startet dagen med å bake boller som vi skulle ha senere på dagen. Bukkene Bruse laget ferdig karnevalskattene sine og hang dem opp. Så var det tid for fellessamling med mye tøys og tull. Vi sang og danset, og så sendte vi ut de eldste guttene i barnehagen (les: mennene ;) ) for vi skulle lure de ;)
De fikk komme inn igjen etter ei kort stund, og fikk sette seg på hver sin stol. Det ble laget deilige kremkaker med strøssel som de skulle få smake på, men de endte opp midt i fjeset deres i stedet for - til mye latter fra både barn og voksne! De fikk seg heldigvis en vask i den store balja, noe som endte med vann over hele gulvet. Mye søl, men veldig gøy! 

Resten av dagen hadde vi disco, spiste boller og var ute en tur. Bukkene laget fastelavnsris som de kunne pynte med hjemme. 

En kjempefin dag :) 

MARKERING AV SAMENES NASJONALDAG 
I uke 5 har vi forberedt oss til samenes nasjonaldag, som er mandag 6. februar. Vi har snakket litt om hva en same er, hva de tradisjonelt driver med, hvor de bor, om flagget deres og fargene i det, og hørt på samisk musikk og joik. Barna er veldig glade i å lage ting, og kreativiteten har fått blomstre med fargene rød, blå, grønn og gul, som symboliserer sola, månen, naturen og dyrene i den samiske kulturen. 

På selve dagen hadde vi samlinger på begge avdelingene, hvor vi snakket mer om samene, fortalte det samiske eventyret om kråka og reven, og "brant" bål inne. Barna fikk smake på reinskav, og det falt i smak hos mange. 

DE STORE HJELPER DE SMÅ <3 
Barna i Hemmelig Klubb (dette er barna som skal begynne på skolen til høsten) har fått noen spesielle oppgaver. En av dem er å hjelpe de barna som er yngre enn seg. På de to første bildene ser dere hvordan de hjelper barna på Bukkene Bruse ned den glatte bakken ned mot uteområdet. Og på det tredje går de sammen med Else  over det glatte partiet mot sovebua. Trygt og godt med en hjelpende hånd, og stolte barn som gjerne ville hjelpe til.   

"DA HAR HAN TO"
- En praksisfortelling om starten på et vennskap 

En formiddag i januar var vi ute med barn fra både Bukkene Bruse og Trollungene. Da nesten alle hadde gått inn, var det et av de yngste barna igjen nede ved sandkassa, sammen med en gutt på 3 år. Jeg går ned for å følge de opp, og henvender meg til han yngste når jeg kommer ned og sier spørrende: "har du fått deg en ny venn?". Den eldre gutten ser på meg og sier: "men .... er jo vennen hans" (han nevner et av de andre barna på avdelingen. "Ja" sier jeg, hun er både vennen og storesøstra hans. Da smiler gutten og sier "da har han to, for da har han meg også." <3.   

For mer informasjon om hvordan vi jobber i barnehagen, last ned vår årsplan nederst på siden!