SØKNADSFRIST 1. MARS
Vi minner om at søknadsfristen for barnehageåret 2024-2025 er 1. mars.
Det søkes via Kristiansand Kommunes hjemmesider:
Trykk her for å komme til kommunens søknadsside
Dersom dere er nysgjerrige på barnehagen vår er dere hjertelig velkommen til å komme på besøk til oss.
Ta kontakt med styrer Silje på nummer 47518666, så finner vi en tid som passer.
Velkommen som søker i Eventyrskogen Barnehage!
JANUAR - SNØ, SNØ, SNØ! OG SKINNVOTTEN
Hele sørlandet har i januar vært preget av snø, og alt som den fører med seg på godt og vondt. I Eventyrskogen var det intet unntak. Vi startet etter nyttår med planleggingsdag, og den påfølgende dagen måtte vi holde stengt, da vi ikke klarte å holde veien inn til barnehagen eller nødutgangene våre frie. Det var en veldig spesiell situasjon som vi håper vi ikke opplever igjen med det aller første. Men så kom vi oss alle tilbake til barnehagen, og det var så godt å se hverandre igjen :)
Da vi klarte å lage oss noen stier i all den magiske snøen var det jo bare gøy! Og vi kunne begynne å grave snøhuler, lage snøborg, hoppe og lande mykt og godt. Ganske mange kuldegrader ble det også, og da satte vi i gang å fryse ned alt mulig; dyr, farget vann, og vi kastet kokende vann i lufta som ble til røyk. Så kult!
I januar og februar leker og lærer vi med eventyret om Skinnvotten, og det passer jo perfekt, siden det er et vintereventyr.
Vi snakker og synger om de ulike dyrene, formidler med og uten konkreter, dramatiserer med både voksne og barn. Gjennom eventyret lærer vi om størrelse, form, rekkefølge, tall og telling. Det er mye gjentakelse i eventyret, og det vet vi av erfaring er en av grunnene til at barn liker eventyr så godt. Skinnvotten og vinteren generelt preger de kreative uttrykkene våre også.
I slutten av måneden begynte vi også med forberedelser til Samenes Nasjonaldag som er 6. februar, som vi markerer i barnehagen.
HERLIG FØRJULSTID
Målet for tida før jul var å gi barna en rolig desember og adventstid - og for en fin periode vi hadde sammen i barnehagen!
Hver dag hadde begge avdelingene samlinger hvor barna fikk være julehjelpere. De valgte sanger, trakk kalender og hjalp til på avdelingen. Det var stor stas, og vi fikk alle julesanger som julenissens bjeller, på låven sitter nissen og svart senker natten seg på hjernen.
Vi begynte tidlig med å lage julegaver, og barna var med på hele prosessen; lage, pakke inn og skrive på merkelapper. Alt lagt forsiktig i juleposen som de stolt kunne ta med seg hjem når ferien startet.
Rampenissen stakk innom nesten hver dag, med mange morsomme rampestreker på lur; tøfler som var blitt til et tog i ganga, tildekte vinduer slik at vi ikke kunne se ut, toalettpapir på bord og på juletreet, votter på juletreet, bleier strødd overalt og barnas kurver pakket inn. Det var knyttet stor spenning til hva han hadde funnet på når barna kom om morraen.
Til Luciadagen bakte vi deilige lussekatter. Trollungene gikk i Luciatog opp til Bukkene Bruse med varme boller og nydelig sang. Snøen dalte ned, og vi fikk mange fine uteopplevelser. Barna var med og vasket leker og inventar i barnehagen, og det er alltid godt med hjelp til slike oppgaver.
På Nissefesten kom selveste Julenissen! Vi hadde jo et håp, for på morraen satt vi ut grøt til han nede ved porten, og heldigvis fant han veien, og hadde med seg smakfulle gaver til alle barna. Han fikk til gjengjeld selvfølgelig sangen på låven sitter nissen og tegninger fra noen av barna.
Ellers var desember preget av masse god lek, varm julelunsj, baking av pepperkaker og peppernøtter, nisserock - og såklart de vanlige rutinene i en barnehagehverdag, som er de vi setter mest pris på av alt.
TROLLFEST 16. NOVEMBER
I Eventyrskogen barnehage har det blitt arrangert Trollfest hvert år i lang, land tid. Bakgrunnen for Trollfesten er en fest for Trollmor, og arbeidet gjennom året, hvor barna blir kjent med Trollmor. Hun bor i Trollskogen utenfor gjerdet til barnehagen.
I oktober og november ble vi kjent med ulike trollsanger, hvordan troll kan se ut, hvor de liker å bo, og hva de liker å spise. Vi erfarte at Trollmor og de 11 ungene hennes liker godt maten vi setter ut til henne, som er den samme maten som vi spiser i barnehagen. Trollmor ble invitert på trollfesten, men kunne dessverre ikke komme i år, da hun var bortreist på ferie. Og det må ha vært til et sted uten sol, for vi vet jo alt om at troll blir til stein i sola - det har jo skjedd med Trollfar som står oppe i heia og passer på barnehagen.
På selveste dagen for Trollfesten fikk barna endelig ha på seg trolldraktene og trollhalene som de har jobbet iherdig med i høst. De som ville fikk malt trollfjes på seg, være med å bake trollboller og lage trollkrem. Vi hadde fellessamling med sang, dans og trollvandring. Til første måltid spiste vi nydelige, ferske trollboller med krem, ost og syltetøy. Barna fikk sitte hvor de ville, og det var plutselig veldig populært å sitte under bordet :)
Kjenn!
Kjenn på høsten, den er kommet nå til oss.
Regnet spruter ned, og gjør små bekker til en foss.
Lufta biter hardt, og sniker seg inn i nakke og ører.
Hvem er det som lusker på skogsstien der,
er det ugla eller elgen vi hører?
Vi kan legge oss, og våkne, til gnistrende måneskinn,
og en tur i den friske lufta gir oss kalde, røde kinn.
Oransje, rødt og gult lyser opp langs vei og sti,
og sier klart i fra om at sommeren er forbi.
Kald, våt og grå, men akk så frisk og rå.
Kjenn!
Og nyt denne høsten - for den er her og nå.
SVR.
REFLEKSDAGEN - MED BESØK AV SELVESTE REFLEKSMANNEN
Refleksdagen 19. oktober er en nasjonal markering fra Trygg Trafikk, for å skape oppmerksomhet rundt hvordan man kan bruke refleks for å se sett og være trygg i trafikken. På selveste dagen kom Refleksmannen på besøk i Eventyrskogen! Han var utrolig kul, og hadde uniform som knitra og lyste. Han delte såklart ut reflekser til alle barna. I samling før han kom, reflekterte barna over når vi trenger å bruke refleks, og dette var noe de hadde god kunnskap om. Etter samling var det tid for tur, og da kunne barna gå på refleksjakt, som Refleksmannen hadde laget til dem. De skulle finne alle refleksene på turveien. En lommelykt var grei å ha for å finne de best skjulte.
VERDENSDAGEN FOR PSYKISK HELSE
Tirsdag 10. oktober markerte vi Verdensdagen for Psykisk Helse i barnehagen. Barna hadde på forhånd laget sommerfugler. På hjemmesiden til Verdensdagen, kan vi lese at "Sommerfuglen har vært del av den norske markeringen av Verdensdagen for psykisk helse siden 2002. Internasjonalt har sommerfuglen lenge blitt brukt som et symbol for psykisk helse, og er en representasjon av forvandling, sjel og at små vingeslag kan få store ringvirkninger".
Tema for årets markering er VI TRENGER Å HØRE TIL - #lagplass. Vi ønsket å gjøre noe ekstra fint for foreldrene i barnehagen denne tirsdagsmorgenen. Så nå de kom for å levere i barnehagen, kunne de ta en sving innom sovebua, å ta med seg en bolle og en kopp kaffe på veien videre.
Vi har alle et iboende ønske om å høre til, være en del av noe, et fellesskap - stort eller lite.
Vi trenger alle å kjenne på følelsen av at vi hører til, at vi betyr noe for noen andre.
Vi skal ta plass, men samtidig lage plass til andre. Inkludere, og bli inkludert - gi og ta.
I barnehagen jobber vi hver dag for å skape, bevare og utvikle både vennskap og fellesskap, for barn, foreldre og ansatte.
Kilder: Verdensdagen: https://www.verdensdagen.no/nyheter/vi-har-fatt-ny-logo
SEPTEMBER - BEREDSKAPSMÅNED
For en spennende måned vi legger bak oss! I hele september har vi hatt beredskap som tema i Eventyrskogen Barnehage, hvor brannvern, førstehjelp, politi og vennskap har vært i fokus.
Våre hovedmål var at barna skulle få begynnende kunnskap om brannvern og førstehjelp, og at barna skulle bli kjent med samfunnsinstitusjoner som brannvesen, politi og sykepersonell. I tillegg ønsket vi å jobbe for at de voksne skulle gå foran som gode rollemodeller, med fokus på å gjøre gode ting for hverandre, fremsnakke andre (både små og store), og få alle med i lek.
Dette er noe av det vi har gjort i september:
- Hatt samlinger hvor brannbamsen Bjørnis har vært på besøk, vi har sett på uniformen til brannkonstabler, og hvordan en brannbil ser ut.
- Vi har sunget blant annet bæ-bu sangen utallige ganger, og nå har vi alle denne på hjernen.
- Vært på tur, hvor vi har brent bål og lært om gode retningslinjer for bålbrenning
- Snakket om hva vi skal gjøre, og hvor vi skal gå dersom brannalarmen går i barnehagen.
- Hatt besøk av førstehjelpsbamsen Henry. Han er veldig klossete og slår seg ofte, så da trenger han å få renset sår og satt plaster på. Det har vi øvd oss på. Noen av barna har også øvd på å legge hverandre og de voksne i stabilt sideleie.
- Hatt tatt oss tid til mange gode samtaler rundt temaet vårt, hvor barnas tanker og ideer har kommet frem, både i små og større grupper.
- Barna har laget egne brannslukningsapparater av flasker og hageslange. Disse har blitt flittig brukt i lek, både ute og inne.
- Banankasser har blitt malt og gjort om til både ambulanse, brannbil og politibil.
- Sett episoder av serien «Vennebyen», «Brannmann Sam» og «Bjørnis».
- Øvd oss på å ringe 1-1-0 på iPaden.
- Hatt besøk av både KBR med en flott brannbil, og ambulansearbeidere fra Sørlandets Sykehus med ambulanse. Tusen tusen takk for de flotte opplevelsene dere ga barna!
- Vi har fokusert på å gjøre aktiviteter i felleskap og være sammen både i små grupper og hele barnegruppa. Vi voksne har jobbet for å være tilstedeværende og tett på i barnas lek, slik at vi har kunne veilede barna ved behov, for at leken skal bli satt i gang, eller for å holde den i gang. Vi øver på å vente på tur, og si tusen takk dersom vi får noe, og vi voksne prøver å være gode rollemodeller ved å være gode mot hverandre.
FRILUFTSLIVETS UKE
Friluftslivets uke var i år fra 2-10 september. Det er Norsk Friluftsliv og de norske friluftsorganisasjonene som står bak, og de har som mål å få flere ut i naturen, ha det gøy, og skape flest mulig gode minner.
Natur og uteliv står sterkt i Eventyrskogen Barnehage. I Friluftslivets uke satte vi oss mål om å dele gruppene mer og gå på småturer, og spise flest mulig måltider ute. Av 10 mulige måltider (vi spiser frokosten inne), ble hele 9 av dem spist ute! Maten ble nytt på benkene under halvtaket, i heia på skogsområdet vårt, på terrassen på baksiden, og på benkene nede ved sandkassa. Vi opplever at barna synes det er like naturlig å spise ute som inne, og det er jo ingen tvil om det er ute maten smaker best.
Begge avdelingene hadde flere turer i løpet av uka, og utforsket mange av de flotte stedene rett rundt barnehagen, i tillegg til lysløypa. Blomster, småkryp og vann er det som fanger barnas oppmerksomhet mest og best.
På https://friluftslivetsuke.no/ kan dere lese mer om arrangementet.
ÅRSTIDSMALERIER - DEL 1: SOMMER
Nå har alle våre kunstspirer i Eventyrskogen Barnehage malt første del av sine årstidsmalerier. August er en sommermåned, så med fargene rosa, gul, lilla, blå har de skapt uttrykk for sommer. I oktober vi fortsette med maleriene, og da skjuler vi deler av det som er malt nå, og fortsetter med høst.
AUGUST - TILVENNING, RELASJONSBYGGING OG EVENTYRET OM BUKKENE BRUSE
Barnehageåret 2023-2024 er nå ordentlig i gang, og alle barn og voksne er tilbake etter sommerferie.
August er en sommermåned, og vi har nok kanskje kjent på mer sol og varme nå, enn mange gjorde dersom de tilbrakte ferien på sørlandet. Deilig er det i alle fall, og vi bruker masse tid utendørs. Vi sprer oss og leker på uteområdet, i skogen, i sandkassene, i de små hyttene, på baksiden og i runsene. De fleste måltider blir spist utendørs, og vi mener med hånda på hjertet at maten smaker best ute, og sammen med andre.
Det er godt å komme tilbake og se hvordan barn og voksne finner tilbake til hverandre, og hvordan nye vennskap mellom barna dannes og blomstrer. Vi har fått noen helt nye barn, både på avdeling Bukkene Bruse, og på avdeling Trollungene. Dette betyr at nye relasjoner skal skapes og bygges. Tillit og trygghet bygges stein for stein, dag for dag, og vi gleder oss over alle som kommer og vil være hos oss i Eventyrskogen Barnehage.
I august har vi ekstra fokus på eventyret om de tre bukkene bruse på begge avdelingene. Hos de yngste forteller vi eventyret på ulike måter, med og uten konkreter, og vi synger sangen "lille bukken bruse." Noen kjenner godt til historien allerede, og de er med og forteller, legger på stemmer, tripper og tramper, og stanger trollet ned i vann.
Hos de eldste fortelles også eventyret med og uten konkreter, og barna er med og dramatiserer. De har blant annet laget masker som de har rollespill med. På teaterrommet i kjelleren kan barna øve seg på å stå foran et publikum, noe som er både gøy og litt skummelt. Men for en mestringsfølelse når man bare prøver seg!
I barnehagen kan man finne spor av eventyret; små bilder av bukker, troll og broer. Spesielt de yngste barna viser ivrig frem hver gang de oppdager et bilde på gulvet.
Gjennom hele året ønsker vi å oppmuntre barna til å legge merke til, og vise hvordan miljøet rundt oss forandrer seg med årstidene. Vi har jo skogen tett på oss i barnehagen, så vi gleder oss til å se hvordan uteområdet, turområdene og skogen generelt vil forandre seg i løpet av høsten, vinteren, til våren og frem mot en ny sommer. Alle barna skal få mulighet til å lage sitt eget årstidsmaleri. Dette har allerede noen startet på. Det er Helena som holder i tømmene på dette prosjektet, og tanken er at barna skal få tilgang til ulike farger for hver årstid, samt ulike redskaper til å male med. Når en ny årstid skal males, teipes en del av bildet over, og på denne måten vil man til slutt ha alle årstidene i bildet. Vi gleder oss til å se hvordan dette prosjektet utarter seg.
Noen turer i nærmiljøet har vi også hatt, og dette kommer vi såklart til å fortsette med. Noen av de yngste på Bukkene Bruse har vært på bringebærgården på Strai, hvor vi fikk se på de lange og mange rekkene med bringebærbusker. Det kom også en truck mens vi var der, som flyttet mange kasser med bær, det var spennende å se på. Noen kurver med bringebær ble såklart med tilbake til barnehagen, og de smakte godt i seg selv, men også som tilbehør til havregrøt. De eldste på Trollungene har vært i lysløypa og oppover mot Stubbeskogen. De har plukket blåbær og lekt masse. En dag tok også Hemmelig Klubb (som er de eldste i barneahgen) og Bukkene en liten tur til hagen på Straitunet omsorgssenter. Der spiste vi niste, lekte litt og gikk tilbake til barnehagen. En perfekt liten utflukt.
Vi gleder oss til tiden videre, og håper dere vil følge med oss inn i høsten :)
DUGNAD I BARNEHAGEN
Det er alltid deilig å få friska opp uteområdet litt. I slutten av mai fikk de ansatte hjelp av driftige foreldre til blant annet luking, påfyll av sand, opprydding på turplass, vask, planting og feiing. Resultatet ble et uteområde som ungene fryda seg over når de kom neste dag! Spesielt stor stas var det med all sanden som var kommet i sandkassene. Det var uten tvil der det ble brukt mest tid dagen etter. Tusen takk til alle foreldre som stilte opp.
17. MAI - FORBEREDELSER OG SELVE DAGEN
I mai har vi naturlig nok fokusert mye på nasjonaldagen vår; hvorfor vi feirer 17. mai, sett på flagget og hvilke farger det har og snakket om ulike former for tog. Vi har øvd på sanger som "Ja, vi elsker", "det går et festtog gjennom landet", "her kommer vi unge i flokk, flokk, flokk" og "hvorhen du går i li og fjell". Det har blitt gjennomført formingsaktiviteter med flaggfargene i fokus; perlet på piperensere, laget 17. maiblomst og rosetter med med silkepapir, og Trollungene har laget noen store vifter som de har malt ute. Dagen før dagen gikk vi i samlet flokk bort til Strai Barnehage, og sammen gikk vi i tog bort til Straitunet omsorgssenter. Der overrakte vi fellesbildet som barna på Bukkene Bruse og Trollungene har laget sammen til alle beboerne og de som jobber der. Vi gikk rundt hele omsorgssenteret og stoppet ulike steder hvor det var kommet folk ut for å høre oss synge 17. maisanger og hurrarop. Tilbake i barnehagen spiste vi pølser, hadde leker, spiste muffins og is, og koste oss resten av dagen i nydelig maivær.
#FOTBALLTRØYEFREDAG
Fredag 5. mai markerte de ansatte i Eventyrskogen #fotballtrøyefredag, i solidaritet med Barnekreftforeningens kamp mot barnekreft.
TUR TIL LYSLØYPA
For et deilig vær vi har hatt den siste tiden!
I slutten av uke 16 gikk vi på fellestur til lysløypa på Strai. Med masse mat i sekken, godt humør og hele dagen foran oss. Vi lette etter dyr i bekken, og fant både vannløpere og en frosk. Frosken var ifølge de som så den veeeeldig stor, men den forsvant på magisk vis. Vannløperne fanget vi, slik at vi fikk studert dem mer nøye, før vi slapp dem ut igjen. Med oss hadde vi svevetelt og flere hengekøyer som barna kunne slappe av i, det var en ny og fin opplevelse for mange. Fallskjermen fikk også lufta seg litt. Det er fint å se hvordan små og store finner sammen. Trollungene leier bukkene over ulendt skogbunn, hjelper de opp og ned fra hengekøyene, og viser dem småkryp som titter frem fra skogbunnen og stubber.
Bukkene ble så frista av turlivet, så de gikk på tur alene dagen etter til samme sted. Man kan bare tenke seg til hvor deilig det må være å sovne til fuglekvitter og svaiende tretopper, med en venn ved siden av seg i dobbeltvogna, eller gyngende i en hengekøye.
TROLLMOR OG TROLLFEST
Gjennom året setter vi ut mat til Trollmor og alle ungene hennes. Trollmor bor i skogen rett utenfor barnehagens uteområde. Vi ønsker at barna skal lære å vise omsorg for andre, og utfordre seg på å møte det litt ukjente.
Før påske kom Trollmor på besøk, og da turte hun etter hvert å komme helt ned på uteområdet vårt. Vi satt ut mat flere ganger til henne, i håp om at hun skulle komme tilbake. Tirsdag etter påske inviterte vi henne til trollfest dagen etter, og fristet henne med trollkrem og trollsaft.
Onsdagen var barnehagen pyntet til trollfest. Barna på Trollungene hadde jobbet med trolldraktene sine gjennom året, og hadde disse på seg. Barna på Bukkene Bruse hadde laget trollhaler og stubbetroll. Mens Trollungene hadde samling med trolldans og sang trollsanger, kom selveste Trollmor gjennom porten og inn på barnehagens uteområde. Bukkene fikk se henne først, og fikk sagt ifra til de nede. Tre barn og en voksen kom ut for å invitere henne inn. Etter en stund turte hun å komme inn til Trollungene. Der sang barna for henne, og hun fikk en pose med trollboller som hun kunne ta med tilbake til de sultne trollungene sine. Resten av dagen koste vi oss med boller, trollkrem og saft, og vi kikket etter Trollmor når vi kom ut, men da hadde hun nok gått for å mate trollungene sine.
I uka etter Trollfesten ble bukkene så inspirert, at de gikk ut i skogen og plukket mange stein, som de laget flotte steintroll av.
MAT OG MÅLTID - MENY
Her ser dere menyen vi følger for tiden. Vi serverer de sammene rettene hver uke, og vi ser stor verdi i å la barna få servert de samme rettene flere ganger. Det er ikke en selvfølge at alle liker det samme, eller alt man serverer, men vi vet at alle liker noe. Både barn og voksne kan trenge å smake på en ingrediens eller matrett flere ganger for å avgjøre om de liker den, og vi ser at etter noen uker liker barna så og si alt på menyen.
Måltidene er viktige for oss, og vi liker å ta oss god tid sammen med barna. Vi dekker opp, synger for maten, passer på at alle sitter godt, blir sett og får den hjelpen de trenger underveis. Mat- og måltidsaktiviteter er en unik læringsarena for barna, for eksempel når de får være med å lage, tilberede og servere maten. Det er en sosial arena der man får tid og mulighet til gode samtaler, deltakelse og fellesskapsfølelse. De lærer seg og får en forståelse for kroppens behov for mat og drikke, i tillegg til kunnskap om gode vaner, holdninger, kost og hygiene.
FØRSTEHJELPSKURS MED RØDE KORS
Mandag 27. februar gjennomgikk personalet det årlige førstehjelpskurset. Det var dyktige Maahr Ludvig Eikeland fra Røde Kors som holdt kurset for oss. Temaer for kvelden var blant annet livreddende førstehjelp, varsling, pasientundersøkelse, hvordan man kan skaffe frie luftveier, skader, brannskader, forgiftninger, og indre og ytre blødninger. Det er alltid godt med en oppfriskning av førstehjelpskunnskap - økt kunnskap gir økt trygghet for barn og voksne.
Personalet fikk øvd masse på hjerte-lungeredning (HLR), både alene og i par. Vi byttet på å utføre HLR på spedbarn, barne- og voksendukker.
O`DEILIGE UTELIV
Vi gleder oss over at våren er på vei, at det er lettere å komme seg ut i skog og mark, og at vi kan brenne bål og lage mat ute. Det er ingen tvil om at all mat smaker best ute, og helst sammen med andre. Vi setter pris på måltider sammen, i små grupper, eller hele barnehagen sammen. Ute kan vi sitte i hytta på skogsområdet, på benkene under halvtaket eller i sola, eller så finner vi oss fine spiseplasser på tur.
KARNEVAL- OG FASTELAVNSFEIRING
Torsdag 16. februar hadde vi karneval- og fastelavnsfeiring i Eventyrskogen. En dag hvor målet var å kose oss og ha det gøy sammen. Og det klarte vi! Trollungene startet dagen med å bake boller som vi skulle ha senere på dagen. Bukkene Bruse laget ferdig karnevalskattene sine og hang dem opp. Så var det tid for fellessamling med mye tøys og tull. Vi sang og danset, og så sendte vi ut de eldste guttene i barnehagen (les: mennene ;) ) for vi skulle lure de ;)
De fikk komme inn igjen etter ei kort stund, og fikk sette seg på hver sin stol. Det ble laget deilige kremkaker med strøssel som de skulle få smake på, men de endte opp midt i fjeset deres i stedet for - til mye latter fra både barn og voksne! De fikk seg heldigvis en vask i den store balja, noe som endte med vann over hele gulvet. Mye søl, men veldig gøy!
Resten av dagen hadde vi disco, spiste boller og var ute en tur. Bukkene laget fastelavnsris som de kunne pynte med hjemme.
En kjempefin dag :)
MARKERING AV SAMENES NASJONALDAG
I uke 5 har vi forberedt oss til samenes nasjonaldag, som er mandag 6. februar. Vi har snakket litt om hva en same er, hva de tradisjonelt driver med, hvor de bor, om flagget deres og fargene i det, og hørt på samisk musikk og joik. Barna er veldig glade i å lage ting, og kreativiteten har fått blomstre med fargene rød, blå, grønn og gul, som symboliserer sola, månen, naturen og dyrene i den samiske kulturen.
På selve dagen hadde vi samlinger på begge avdelingene, hvor vi snakket mer om samene, fortalte det samiske eventyret om kråka og reven, og "brant" bål inne. Barna fikk smake på reinskav, og det falt i smak hos mange.
DE STORE HJELPER DE SMÅ <3
Barna i Hemmelig Klubb (dette er barna som skal begynne på skolen til høsten) har fått noen spesielle oppgaver. En av dem er å hjelpe de barna som er yngre enn seg. På de to første bildene ser dere hvordan de hjelper barna på Bukkene Bruse ned den glatte bakken ned mot uteområdet. Og på det tredje går de sammen med Else over det glatte partiet mot sovebua. Trygt og godt med en hjelpende hånd, og stolte barn som gjerne ville hjelpe til.
"DA HAR HAN TO"
- En praksisfortelling om starten på et vennskap
En formiddag i januar var vi ute med barn fra både Bukkene Bruse og Trollungene. Da nesten alle hadde gått inn, var det et av de yngste barna igjen nede ved sandkassa, sammen med en gutt på 3 år. Jeg går ned for å følge de opp, og henvender meg til han yngste når jeg kommer ned og sier spørrende: "har du fått deg en ny venn?". Den eldre gutten ser på meg og sier: "men .... er jo vennen hans" (han nevner et av de andre barna på avdelingen. "Ja" sier jeg, hun er både vennen og storesøstra hans. Da smiler gutten og sier "da har han to, for da har han meg også." <3.
For mer informasjon om hvordan vi jobber i barnehagen, last ned vår årsplan nederst på siden!