Eventyrlige oppdagelser

I Eventyrskogen ser vi på naturen som en svært viktig kilde til sanseopplevelser. Målet er at barna skal bli glad i naturen, og få lyst å ta vare på naturen senere i livet, og dermed bidra til en bærekraftig utvikling.
Barna skal bli kjent med og lære om planter og dyr, landskap, været, kretsløpet i naturen, og de vil få en grunnleggende forståelse for sammenhenger i naturen. Sammen med barna vil vi undre oss over ting, bruke sansene og være med på barnas lek og opplevelser.
Vi har naturen rett utenfor døra i barnehagen, men barna vil etter hvert også bli kjent med naturen i nærområdene gjennom turgruppene. Noen ganger er det en liten gruppe som drar på tur, andre ganger drar hele barnegruppa av sted.

Like opp i skogen har barnehagen en fin base, et område som blir flittig brukt. Her kan barna hoppe på nett-trampoliner, klatre i trær, studere liv og årstider i naturen - eller nyte nistepakken mens det snakkes om opplevelser fra turen opp, små dyr vi har funnet, eller de sitter helt stille og lytter til fugler og rasling i løvet.
I skogen bak barnehagen har vi Trollskogen og Stubbeskogen. Disse plassene er det vi liker å kalle et eventyrlig palass som vi får masse nye eventyrlige opplevelser i. Store kraftige trær vi kan klatre i, moser i alle slags farger med flertalls av småkryp å studere og et variert dyreliv over oss og på bakken som vi kan studere. Langs bakken finner vi gøyale pinner, store og små kongler, tydelige spor etter rev, mus og ekorn og et utrolig mangfold av edderkopper i ulike farger og størrelser.
Ofte plukker barna med seg og samler naturens skatter, noe de gjerne bruker til en formingsaktivitet i barnehagen, eller at de bare vil ha det med seg hjem. En barnehagesekk med pinner, kongler eller annet er ikke uvanlig etter en fin eventyrlig opplevelse i den flotte naturen vår.