SISTE NYTT

TROLLMOR

Høsten er kommet og barnehagen gjør seg klar for Høstfest.  På vår årlige høstfest kommer vår kjære Trollmor på besøk og får hjemmelaget mat av barna. Barna er allerede i full gang med å lage mat og pynt til Trollmor kommer. Hun har nemlig vært på et lite forsiktig besøk hvor vi så henne oppe i heia og vinket til alle barna. Vell så rett så var hun litt redd, akkurat som noen av barna. Men våre forberedelser hjelper nok slik at hun ikke blir så redd og barna får tid til å glede seg. Hver dag snakker barna om vår kjære Trollmor og tid hun kommer på besøk igjen…?

Vi begynte med å sette ut mat i skogen hennes jevnlig, og gjett om hun spiser det! Hver gang er tallerkenen helt tom, så vi har en følelse av at hun liker maten vi lager i barnehagen. Etter hvert fant vi ut at vi skulle lage våre egne små troll av steiner. Vi gikk tur i smågrupper der alle barna fant hver sin stein. Når vi kom tilbake i barnehagen vasket alle hver sin stein før den ble dekorert. Det ble et resultat av mange ulike søte små og store steintroll.

HØSTEN

Nå er høsten i full gang her hos oss i Eventyrskogen barnehage. Både nye og kjente barn er på plass og klare for et nytt spennende barnehageår. Barna har vært ivrige etter å fortelle fra sommerferien, og for å dele opplevelsene har barna fått uttrykke seg med bruk av maling, farger og pensel. De har malt badeland, regnbuen, syden, natur, eller bare brukt fantasien sin. Kunstverkene med morsomme fortellinger henger nå fremme i barnehagen og vi ser barnas stolthet over egen kunst.

MAT TIL TROLLMOR

På høsten kommer vår kjære Trollmor frem i skogen til tider. Vi har veldig lyst å møte henne så vi legger jevnlig ut mat og synger for henne i håp om å få møte  henne. Maten er hjemmelaget i barnehagen hvor barna har deltatt selv og mener at Trollmor kommer til å elske maten vår.

VÅREN

Den siste tiden i Eventyrskogen barnehage har vi jobbet med mange ulike temaer. Våren er nå over og sommeren er her for fullt. I barnehagen har vi sett store endringer i vårt fantastiske uteområde som har vært spennende for barna å være vitne til. Det har blant annet kommet mange ulike fugler, insekter, småkryp og vekster ute. Fugler har barna vist stor interesse for, derfor har vi lagt litt større vekt på fugler av typiske vårtegn. Vi har blant annet hatt litt fakta om ulike fugler, laget vårt helt eget reir, tovet vår egen fugl, sunget masse fuglesanger og lyttet til fuglenes egen sang.

KROPPEN VÅR

Kroppen vår er et spennende tema! Vi har gjennom hele våren hatt fokus på hvordan kroppen vår fungerer. Alt fra at kroppen setter pris på sunn mat for å kunne holde oss friske, til å være de aktive menneskene vi er i dag og resten av livet.
Under temaet om kroppen kommer følelser som et viktig tema. Fokuset vårt har vært at vi alle mennesker føler forskjellig og reagerer forskjellig på ting og det er helt lov. Det er lov å bli sint, bli lei seg, være glad, redd osv. Ikke minst at det er lov å si stopp, jeg vil ikke. Kroppen min er min og den bestemmer jeg over.
Vi mennesker har hver vår unike kropp, ingen er like og godt er det. Vi har lest bøker som beskriver følelser på en enkel og forståelig måte. Etter å ha lest har vi snakket rundt temaet og barna får komme med sine egne innspill. Vi har laget sinnafjes, glad fjes, redd fjes osv. i speilet og til hverandre. Vi ser at alle har ulik mimikk i fjeset og ser annerledes ut i ulike settinger.

FRA FRØ TIL PLANTE

I vår har vi også holdt på med planting av ulike planter. Vi startet med å så små frø av sukkererter og gulerøtter. Så kjøpte vi inn tomater og barna kuttet dem i skiver som vi plantet i en liten potte hver. Nesten det samme gjorde vi med poteter, vi kjøpte en sekk poteter og lot dem ligge i vinduskarmen med godt sollys frem til det vokste skudd på dem. Når plantene hadde fått vokst seg store nok innendørs var det tid for å plante dem ute. Barna var selv med på hele prosessen og fulgte nøye med. Først var de stadig og skikket i pottene om det var skjedd noe, og nå etter at de har plantet dem i jorden er de stadig vekk bortom for å se om det er kommet noe på plantene og vanner dem. De passer på dem med omsorg og glede for de gleder seg kjempe masse til å smake når det er ferdig vokst. Tomat plantene ble sendt med hjem til hver og enkelt barn slik at de kunne få så mye tilsyn som de trenger i sommer. Prosessen fra frø til plante er illustrert på bildene under også gleder vi oss til etter sommerferien slik at vi kan fullføre prosessen helt fra frø til mat.

BESØKSADRESSE Straismoen 20, 4618 Kristiansand

Stor avdeling Trollungene: 404 60 993

Liten avdeling Bukkene Bruse: 48999802

E-POST: e-bh@online.no

STYRER Maria Helleland: 481 28 936

Fra Setesdalsveien retning nord, ta av til Straismoen på venstre side ved Straitunet omsorgssenter. Følg veien som dreier mot høyre og fortsett 200 meter langs de åpne slettene og inn på skogsveien. 100 meter inn i skogen, ved vakre Fiskevannsbekken, finner du Eventyrskogen barnehage på høyre side.

Fullt navn
Epost