Text

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Text


SISTE NYTT


Text

SMÅGRUPPER


I Eventyrskogen ser vi litt bort i fra det tradisjonelle med å ha store samlinger hver dag. Vi ser så mye nytte av smågrupper i hverdagen. Fokuset blir mye bedre og rom for innspill mye større. Det vi ser i slike grupper er at barna tørr å utfolde seg mer og vi voksne får bli enda bedre kjent med hvert enkelt barn. Aldersgruppene deler vi på kryss og tvers for å skape et godt samhold på tvers av alder, samtidig som vi har fokus på vennskap med egen aldersgruppe. De ulike aldersgruppene har mye å lære av hverandre, så variasjon ser vi på som en viktig nøkkel


I disse gruppene gjør vi mange ulike gjøremål, men gjennomgangs temaet for hver dag i Eventyrskogen barnehage er vennskap, følelser og kroppen. Roen i mindre grupper er helt magisk, enten det er ute på en oppdagelsestur, formingsaktiviteter, lesegrupper og andre morsomme aktiviteter i hverdagen. Den voksne får være med i øyeblikket sammen med barna, samtidig som vi får observert det vi måtte trenge. Her har du noen bildeglimt fra våre smågrupper:


Text

FARGER


Barna i Eventyrskogen viste seg å være veldig i interrisert i farger, så da tok vi i bruk fargelære og møtte barna på deres interresse. De elsker å kommentere farger, vise at de kan de ulike, både på engelsk og norsk.


Vi har snakket mye om de primære fargene og om hvordan vi kan få sekundære farger. For å få barna til å forstå hvordan det fungerer så har de selv fått blande farger for å få nye. Blandingen av farger har blitt til en lek og de husker godt hva som er primær og sekunder. Hvilke vi må blande for å få for eksempel grønn eller lilla.


Gjennom arbeid med farger har vi i tillegg jobbet med flere ulike materiale. Vi har testet konditor i vann, malt med ulike malinger og pensler, testet saltmaling, hva som skjer om vi legger noe oppå maleriet mens det tørker, brukt pinner fra naturen og garn i ulike farger. Vi har rett og slett tatt i bruk hele kroppen med å samle og bruke ulike materiale. 

Text

MAT PÅ BÅL


Vi har den siste tiden fått prøvd ut ulike matvarer i MAT PÅ BÅL gruppa. Vi forbereder maten sammen og har en grundig gjennomgang av bålregler før vi setter i gang. Barna syntes det er kjempespennende med bål og matlaging i naturen, de viser respekt ovenfor bålet og dens krefter, naturen og de nyter maten de får servert. "Det smaker litt annerledes når det er laget på bål, det smaker godt"- Gutt 5 år. 

Smakopplevelsen er gjerne litt annerledes når maten forberedes i naturen enn hjemme på kjøkkenet, vi er nok kommet frem til at vi elsker å lage mat ute. Det er jo så mye forskjellig god mat vi kan lage på bål. 

Text

TILBAKE BLIKK PÅ DESEMBER


Desember i Eventyrskogen er en koselig tid for både store og små. Tiden gikk på å kose seg med juleverksted, julefilmer og ekstra julekos. Kreativiteten blomstret når vi skulle lage julegaver, og ideene var ikke få. Det ble masse morsomme og fine gaver som ble pakket inn og gitt til seg selv eller familie og venner. 

Nissefesten tok plass i år som i fjord, hvor det ble servert nissegrøt og alle fikk kle seg ut som små nisser. Vi måtte selvsakt sette ut nissegrøt til nissefar i håp om at han skulle komme på besøk. Etter lang ventetid kom endelig nissen, og han kom ikke tomhendt heller.Han hadde med seg en godtepose til hver og en med masse forskjellig godt og kose seg med.Text

TROLLFEST


Etter god tid med forberedelser for at Trollmor skulle komme på besøk var det endelig klart for Trollfest.  I stor spenning sto barna å skikket etter Trollmor og hennes trollunger, og til slutt kom hun. Desverre kunne ikke Trollungene være med denne gang, men hun fikk med seg Trollboller å gi dem når hun kom hjem. Barna hadde masse spørsmål klare til når Trollmor kom, og svar fikk de. Hun elsket maten vi serverer henne i skogen og håpte vi skulle fortsette å dele med henne. For barna var det kjempe stas og kunne dele med noen som tok glede av det, og det var litt skummelt med et troll på besøk. Men jo mer de så henne jo mer forsto de at hun er bare snill og egentlig litt redd akkurat som oss. Text

TROLLFEST FORBEREDELSER


Forberedelsene til Trollfesten er i full sving og barna gleder seg. Spørsmålet "er det trollfest i dag?" hører vi stadig. Barna har forberedt seg godt og gleder seg masse. Vår kjente og populære trollfest hvor Trollmor kommer på besøk nærmer seg med stormskritt. I den forbindelse har hver og en av barna laget sin egen trolldrakt som de vil ha på når Trollmor kommer. Barna har laget en tydelig forståelse for hvorfor de har laget trolldrakter: "Det er for å ikke skremme Trollmor, hvis vi ser ut som troll så blir hun ikke redd". 

Vi har sammen skrevet en invitasjon til Trollmor hvor vi inviterer henne på fest og lover henne å være snille Trollunger. I brevet står det også at hun skal få en av sine hjemmelagde livretter, nemlig boller med trollkrem. De har selv fortalt fine ord hvor de tilbyr å hjelpe henne ned trappen om hun har vond rygg og gi henne hjerter så hun blir glad. Alt er selvsagt skrevet ned på invitasjonen.


Barna er veldig engasjerte når de legger invitasjonen ut i skogen hennes. Den ene av ungene påpeker tydelig at vi må legge en stein på invitasjonen så den ikke flyr vekk. Nå håper vi virkelig at hun tørr å komme for vi på Trollungene er veldig klare! 


Text

TROLLMOR

Høsten er kommet og barnehagen gjør seg klar for Høstfest.  På vår årlige høstfest kommer vår kjære Trollmor på besøk og får hjemmelaget mat av barna. Barna er allerede i full gang med å lage mat og pynt til Trollmor kommer. Hun har nemlig vært på et lite forsiktig besøk hvor vi så henne oppe i heia og vinket til alle barna. Vell så rett så var hun litt redd, akkurat som noen av barna. Men våre forberedelser hjelper nok slik at hun ikke blir så redd og barna får tid til å glede seg. Hver dag snakker barna om vår kjære Trollmor og tid hun kommer på besøk igjen…?


Vi begynte med å sette ut mat i skogen hennes jevnlig, og gjett om hun spiser det! Hver gang er tallerkenen helt tom, så vi har en følelse av at hun liker maten vi lager i barnehagen. Etter hvert fant vi ut at vi skulle lage våre egne små troll av steiner. Vi gikk tur i smågrupper der alle barna fant hver sin stein. Når vi kom tilbake i barnehagen vasket alle hver sin stein før den ble dekorert. Det ble et resultat av mange ulike søte små og store steintroll.

Text

HØSTEN

Nå er høsten i full gang her hos oss i Eventyrskogen barnehage. Både nye og kjente barn er på plass og klare for et nytt spennende barnehageår. Barna har vært ivrige etter å fortelle fra sommerferien, og for å dele opplevelsene har barna fått uttrykke seg med bruk av maling, farger og pensel. De har malt badeland, regnbuen, syden, natur, eller bare brukt fantasien sin. Kunstverkene med morsomme fortellinger henger nå fremme i barnehagen og vi ser barnas stolthet over egen kunst.

Text


MAT TIL TROLLMOR

På høsten kommer vår kjære Trollmor frem i skogen til tider. Vi har veldig lyst å møte henne så vi legger jevnlig ut mat og synger for henne i håp om å få møte  henne. Maten er hjemmelaget i barnehagen hvor barna har deltatt selv og mener at Trollmor kommer til å elske maten vår.


Text

VÅREN

Den siste tiden i Eventyrskogen barnehage har vi jobbet med mange ulike temaer. Våren er nå over og sommeren er her for fullt. I barnehagen har vi sett store endringer i vårt fantastiske uteområde som har vært spennende for barna å være vitne til. Det har blant annet kommet mange ulike fugler, insekter, småkryp og vekster ute. Fugler har barna vist stor interesse for, derfor har vi lagt litt større vekt på fugler av typiske vårtegn. Vi har blant annet hatt litt fakta om ulike fugler, laget vårt helt eget reir, tovet vår egen fugl, sunget masse fuglesanger og lyttet til fuglenes egen sang.

KROPPEN VÅR

Kroppen vår er et spennende tema! Vi har gjennom hele våren hatt fokus på hvordan kroppen vår fungerer. Alt fra at kroppen setter pris på sunn mat for å kunne holde oss friske, til å være de aktive menneskene vi er i dag og resten av livet.
Under temaet om kroppen kommer følelser som et viktig tema. Fokuset vårt har vært at vi alle mennesker føler forskjellig og reagerer forskjellig på ting og det er helt lov. Det er lov å bli sint, bli lei seg, være glad, redd osv. Ikke minst at det er lov å si stopp, jeg vil ikke. Kroppen min er min og den bestemmer jeg over.
Vi mennesker har hver vår unike kropp, ingen er like og godt er det. Vi har lest bøker som beskriver følelser på en enkel og forståelig måte. Etter å ha lest har vi snakket rundt temaet og barna får komme med sine egne innspill. Vi har laget sinnafjes, glad fjes, redd fjes osv. i speilet og til hverandre. Vi ser at alle har ulik mimikk i fjeset og ser annerledes ut i ulike settinger.

Text

FRA FRØ TIL PLANTE

I vår har vi også holdt på med planting av ulike planter. Vi startet med å så små frø av sukkererter og gulerøtter. Så kjøpte vi inn tomater og barna kuttet dem i skiver som vi plantet i en liten potte hver. Nesten det samme gjorde vi med poteter, vi kjøpte en sekk poteter og lot dem ligge i vinduskarmen med godt sollys frem til det vokste skudd på dem. Når plantene hadde fått vokst seg store nok innendørs var det tid for å plante dem ute. Barna var selv med på hele prosessen og fulgte nøye med. Først var de stadig og skikket i pottene om det var skjedd noe, og nå etter at de har plantet dem i jorden er de stadig vekk bortom for å se om det er kommet noe på plantene og vanner dem. De passer på dem med omsorg og glede for de gleder seg kjempe masse til å smake når det er ferdig vokst. Tomat plantene ble sendt med hjem til hver og enkelt barn slik at de kunne få så mye tilsyn som de trenger i sommer. Prosessen fra frø til plante er illustrert på bildene under også gleder vi oss til etter sommerferien slik at vi kan fullføre prosessen helt fra frø til mat.

Text

BESØKSADRESSE Straismoen 20, 4618 Kristiansand


TELEFON:

Stor avdeling Trollungene: 404 60 993

Liten avdeling Bukkene Bruse: 48999802

E-POST: e-bh@online.no


STYRER Maria Helleland: 481 28 936Fra Setesdalsveien retning nord, ta av til Straismoen på venstre side ved Straitunet omsorgssenter. Følg veien som dreier mot høyre og fortsett 200 meter langs de åpne slettene og inn på skogsveien. 100 meter inn i skogen, ved vakre Fiskevannsbekken, finner du Eventyrskogen barnehage på høyre side.

Form2
Navn
Navn er påkrevd
E-post
E-postadresse er påkrevd
Melding
Vennligst skriv en melding. Feltet er påkrevd
Send
Googlemap
Build your own website
Ⓒ Alle rettigheter forbeholdt
Privacy Policy
Din personlige integritet er viktig for oss. Vi bruker hovedsakelig cookies for statistikk og for å forbedre brukeropplevelsen.
Jeg aksepterer
Mer informasjon