Eventyrlige oppdagelser

I eventyrskogen ser vi på naturen som en svært viktig kilde til sanseopplevelser. Målet er at barna skal bli glad i naturen, og få lyst å ta vare på naturen senere i livet, og dermed bidra til en bærekraftig utvikling. Barna skal bli kjent med og lære om planter og dyr, landskap, været, kretsløpet i naturen, og de vil få en grunnleggende forståelse for sammenhenger i naturen. Sammen med barna vil vi undre oss over ting, bruke sansene og være med på barnas lek og opplevelser.
Vi har naturen rett utenfor døra i barnehagen, men barna vil etter hvert også bli kjent med naturen i nærområdene gjennom turgruppene. Noen ganger er det en liten gruppe som drar på tur, andre ganger drar hele barnegruppa av sted.

Text

Like opp i skogen har barnehagen en lavvo som blir flittig brukt. Dette området bruker vi til base på faste tur dager. Området er tilrettelagt for flittig bruk, og for å kunne oppholde seg her på våte og kalde dager. Lavvoen er alltid like populær- sommer som vinter. Vi nyter nistepakken mens vi snakker om opplevelser fra turen opp, små dyr vi har funnet, eller vi sitter helt stille og lytter til fugler og rasling i løvet.
I skogen bak barnehagen har vi Trollskogen og Stubbeskogen. Disse plassene er det vi liker å kalle et eventyrlig palass som vi får masse nye eventyrlige opplevelser i. Store kraftige trær vi kan klatre i, moser i alle slags farger med flertalls av småkryp å studere. Fult av dyreliv vi kan sitte og høre på, hører du ekstra godt kan du kanskje høre hakkespetten som har bosatt seg på veien opp. Langs bakken finner vi gøyale pinner, store og små kongler, tydelige spor etter rev, mus og ekorn og et utrolig mangfold av edderkopper i ulike farger og størrelser. Barna plukker med seg og samler naturens skatter som vi gjerne bruker til en formingsaktivitet i barnehagen, eller at de bare vil ha det med seg hjem. Finner du materiale fra naturen i sekken til barna kan du være sikker på at de har hatt en fin eventyrlig opplevelse i den flotte naturen vår.

BESØKSADRESSE Straismoen 20, 4618 Kristiansand

TELEFON:

Stor avdeling Trollungene: 404 60 993

Liten avdeling Bukkene Bruse: 48999802

E-POST: e-bh@online.no

STYRER Maria Helleland: 481 28 936

Fra Setesdalsveien retning nord, ta av til Straismoen på venstre side ved Straitunet omsorgssenter. Følg veien som dreier mot høyre og fortsett 200 meter langs de åpne slettene og inn på skogsveien. 100 meter inn i skogen, ved vakre Fiskevannsbekken, finner du Eventyrskogen barnehage på høyre side.

Fullt navn
Epost